You are currently viewing 120W Зарядно устройство, колко бързо може да заредите?

120W Зарядно устройство, колко бързо може да заредите?

През последните години сме свидетели на революция в технологиите за бързо зареждане на телефони и таблети. В по ранния период се използваха 20W и 30W зарядни устройства до сегашно време от 40W до 60W. Изминалата година ни отведе още по-далеч със 120W. Всичко това има за цел да зареди вашата батерия от 0 до 100% за няколко минути. Все пак още има въпроси за ефектите върху живота на батерията.

Достатъчно бързо ли зарежда 120W?

Тест на зарядно устройство 120W на модел Xiaomi Mi 10 Ultra. Впечатли с бързо време за зареждане от 0 до 100% само за 21 минути. Това е доста добро постижение като се има в предвид капацитета на батерията от 4500Mah. При друг тест за зареждане на същия модел телефон с 50W зарядно устройство, до някъде изненадващо отне само 29 минути до пълния капацитет на батерията. Оригиналното зарядното устройство на Xiaomi Mi 10 Ultra е 18W. С него обикновено да се зареди напълно батерията отнема 68 минути. Очевидно е много по бавно от другите два теста. Разликата между 50W и 18W зарядно устройство е 39 минути и само 8 минути разлика от 50W до 120W.

Съкращава ли се живота на батерията?

Страхотно е когато успеете да си заредите телефона за няколко минути на пълен капацитет. Но дали ще се радвате на продължителен живот на батерията си. Температурата е основен убиец на продължителността на живота на батерията. Има направени тестове в които при оригиналното зарядно 18W на стайна температура телефона не загрява повече от 29°C градуса. При теста с 50W температурата на телефона достигна до 39C градуса, а при 120W до 44°C градуса. Зареждайки се при 120W, Xiaomi Mi 10 Ultra достигането до 44°C е тревожно. Това със сигурност е знак, че дълголетието на батерията е застрашено.

120W GSM-cases

Дали си струва да зареждаш толкова бързо?

Зарядното устройство на Xiaomi 120W има своите предимства и недостатъци.Остават известна причина за безпокойство над много по-високи температури на зареждане. Като се вземе в предвид разликата от няколко минути по-бързо от зареждането при 50W. Въпреки че и при него се наблюдава известно покачване на температурата. Зареждането с 120W зарядно устройство е най-добро за бързо допълване на батерията, а не за пълно зареждане. Все пак това е една от първите крачки за супер бързо зареждане на мобилен телефон, очакваме подобрения в тази насока от всички технологични компании в близко бъдеще.

Вашият коментар