You are currently viewing Какво трябва да знаете за Samsung A52 и A72

Какво трябва да знаете за Samsung A52 и A72

След пускането на най-новите си модели Samsung S21, S21 Plus и S21 Ultra Корейския гигант само след седмица представи Samsung A52 и A72. Докато най високия клас телефони на Samsung достигнаха четири цифрени суми. Новите модели от A серията се стремят към по-народни цени. Samsung не са се фокусирали върху внасянето на нови технологии, а са се концентрирали в преместването на ключови функции. Телефоните разполагат със супер умна камера, hi-spec екран и мощна батерията за по дълъг живот.

Samsung винаги са впечатлявали с качеството на дисплея Full HD. A72 разполага с честота на опресняване 90Hz, а A52 5G разполага със скорост 120Hz, за да се възползва от свръхбързата си скорост на свързване. В съчетание със своята технология Real Smooth, тя прави лесен, кристален образ за снимки и видеоклипове, както и за видео игри и стрийминг сайтове. И двамата модела телефони имат 128GB място за съхранение и 6GB RAM памет, с поддръжка на microSD до 1TB допълнително място за съхранение. Също така са водоустойчиви, имат вграден пръстов отпечатък в дисплея.

GSM-cases Samsung А72

Камера на Samsung A52 и А72

И двата модела на Samsung А52 и А72 разполагат със  задна 64 MP широкоъгална камера. Те са снабдени със стабилизираща функция snazzy изображението, така че вече треперещите ръце с размазаните снимки и видеоклипове е нещо от миналото и снимките с ниска светлина са подобрени. И двата модела притежавам 32 MP селфи камера за незабравими монети със страхотно качество. Цялата тази автоматизация може да бъде ръчно настройвана за напреднали фотографи. Телефоните разполага С Pro Video режим плюс Pro Mode за снимки. Никак не е зле за телефон от среден клас, нали?

Дизайн на телефоните

И двата телефона идват в страхотна цветова гама Синьо, Страхотно Бяло, Страхотно Виолетово или Страхотно Черно. Палитрата с модерно усещане е подравнена с пастелните цветове на S21. Samsung A72 е по-големият от телефоните, с дисплей 6.7in (165 x 77.4 x 8.4 mm) , макар че Samsung A52 не изостава далеч със своя 6.5in  (159.9 x 75.1 x 8.4 mm) дисплей.

Samsung-Galaxy-A52-GSM-cases

Живот на батерията

Може би телефоните при по-голямата част от населението стават неизменима част от живота ни продължителността на батериите е все по важен аспект при закупуването на нов телефон. Samsung A52 5G разполага с батерия от 4500mAh, а a72 – 5000mAh батерия. От корейския производител твърдят че продължителността на батерията може да искара до два дни. Все пак трябва да се вземе в предвид че 5G e по-голям консуматор на батерия от 4G.

Вашият коментар